De fineste strendene i Lofoten

1. Bunesstrand

Denne er kanskje den mest sagnomsuste stranden i Lofoten. For å komme hit må du med båt fra vakre Reine. Når billettselgeren roper Vindstad forlater du båten. Her vil du se kjerrevei som vil ta deg et stykke på vei. Ved veiens ende ser du en smal stil med litt stigning som er siste etappe og snart åpenbarer Bunesstranda seg med ca 1 km strand.

Fra Vindstad kan du også ta turen opp på flotte Helvetestinden. Den har visst nok noen luftige partier og du bør være fjellvant. Kommer du deg opp er utsikten fantastisk ned mot Kjerkfjorden på andre siden, samt utover mot Vindstad og Reinefjorden.

2. Hauklandstrand

Denne stranden ligger i Vestvågøy, og ble i 2011 kåret til Norges vakreste strand. Det er veldig lett å skjønne hvorfor!

Bare 10 minutter fra Leknes, på nordsiden av Vestvågøy, finner du den. Har du med barn er stranda perfekt, siden man kan parkere rett ved stranden. Her finnes også enkle toalettfasiliteter – samt en liten og hyggelig cafe.

Ønsker du å bevege deg litt kan du gå en tur til stranda på Uttakleiv. Ta veien rundt fjellet, her går du på gamleveien som ble benyttet før tunnelen kom. På tilbaketuren kan man gå over skaret. Da frister det kanskje å gå en tur opp på fjellet «Mannen», som gir deg en fantastisk utsikt over Hauklandstranda med panoramautsikt ut over Lofoten!

3. Flakstadstrand

På Flakstad finner du både de vakre strendene Skagsanden og Flakstadstranden. Begge ligger rett ved Skagen Camping, og er veldig populære på grunn av den hvite stranda og det turkise havet. Her kan du leie surfebrett og våtdrakt om du ønsker å bryne deg på bølgene. De sies at bølgene her er litt mildere enn på Undstad. Strendene er lett tilgjengelige med bil.

4. Rambergstranda

Denne stranda ligger vakkert til ved Jusnesvika på Ramberg. Med grønt gress, asurblått hav og fjellene bak er det bare å nyte. Denne stranden er en av Lofotens mest fotograferte da man ser den lett fra veien når man kommer til Ramberg.  Ramberg gjestegård og camping ligger rett ved om dere ønsker å tilbringe noen dager ved denne fantastiske plassen.

God strandtur, vi kan dog ikke garantere temperaturen i vannet.. den er nok noen grader over komfortsonen. Men er du en tøffing, kan det bli et forfriskende og helsefremmende bad!

 

Ønsker du et sted å bo i Lofoten, foreslår vi å ta en kikk på hjemmesiden til Hemmingodden Lodge på Ballstad. Her kan du bo i flotte rorbuer helt nede ved kaikanten! Ballstad ligger midt i Lofoten, så når du skal ut på tur er det ikke lange kjøreturer uansett hvor i Lofoten du skal. 

Link til Hemmingodden Lodge: www.hemmingodden.no