Lofoten - din neste fiskeopplevelse

Er du glad i å fiske – og leter etter den ultimate fiskeopplevelsen?

Her har du fem gode grunner til å velge Lofoten som ditt neste feriemål!

1. Stor sjanse til å fange storfisken

Drømmer du om «the big catch»? I Lofoten har du reell mulighet til å få både en og flere storfisker på kroken! Hele Vestfjorden er full av gode fiskeplasser. Yttersida av Lofoten har nok de aller beste fiskeplassene, men også i straumene som Nappstraumen, Moskenesstraumen, Sundsstraumen, Gimsøystraumen og Henningsværstraumen er det store sjanser til å få fangst som torsk, sei og kveite. Uansett vindretning, så finner du alltid et sted i ly.

Er du glad i å fiske i ferskvann, så yrer Lofoten også av gode muligheter der. Du finner flotte vann både langs veiene, og i fjellene. I vakre Kyllingdalen på Ballstad finnes mange forskjellige fiskevann som bør testes ut. Fiskekort kjøper du på nærbutikken Joker.

 2. Spektakulære naturopplevelser

Lofoten er viden kjent for sin fantastiske natur. Hele året kan du oppleve magiske stemninger utendørs. Om sommeren har vi lange lyse netter med midnattssol. Om vinteren kan vi ofte se nordlyset danse på himmelen! Vi har storslåtte grønnkledde fjell som stuper ned i havet. Her er praktfulle strender og frisk god luft! Noe for en hver turist!

3. Rorbuer og båtutleie

I Lofoten finnes det mange rorbuanlegg i ulike prisklasser og standard.  Følelsen av å bo i ei autentisk rorbu må bare oppleves. Dette er rorbuer som i gamle dager ble brukt av fiskere som skulle ut på skreifiske. De fleste anlegg har oppgraderte autentiske rorbuer, slik at du sover godt og har et godt kjøkken. Liker du heller moderne rorbuer så er det de siste årene blitt bygget mange rorbuer med høy standard. På Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge er det både autentiske og moderne rorbuer.

4. Gode sløyefasiliteter

Har du fått mye fisk og været ikke er helt topp, så er det godt å kunne sløye og filletere fisken innendørs.  Du kan sette fra deg kaffekoppen, skravle med de andre gjestene og skryte over den store fisken du fikk! De anlegg som har båter til utleie har alltid en fasilitet for å sløye og filletere fangsten. Noen har det innendørs og noen har det utendørs, og de aller fleste har frysere til sine gjester der de kan fryse ned sin fangst.

5. Sentral beliggenhet

Det er enkelt å komme seg til Lofoten – både med fly, båt og bil. Om du vil bo sentralt med kort vei til det meste er Ballstad. som ligger midt i Lofoten, et godt alternativ. Her finner du kolonialbutikk og restauranter i umiddelbar nærhet. Innen en times biltur når du både Svolvær, Henningsvær, Moskenes og Reine for å nevne noen av de flotte stedene her.

Da er grunnlaget lagt og vi gleder oss til å ønske deg velkommen til verdens vakreste øyrike!

Foto: Svante Harström

Bestill din rorbu/og eller fiskebåt her