Planlegger du sommerferie i Lofoten med familien?

Velkommen til Ballstad! Her finnes det, bokstavelig talt, et hav av muligheter for både liten og stor – alt sammen rett utenfor døra vår her på Hemmingodden Lodge!

  •  

I disse tider har mange sett seg nødt til å gjøre om på feriedrømmer og planer. Lag dere en skikkelig drømmeferie i Lofoten i stedet – med base i en rorbu hos oss er det duket for gode opplevelser for hele familien! 

 

1. Fisketur sammen med en vaskeekte fisker

Vil vil nesten påstå at en tur på havet sammen med en erfaren fisker bør stå øverst på familiens aktivitetsliste! Fisket har stått sentralt i Lofotens historie, og den dag i dag er fiskeri en viktig næring for oss – og Ballstad er Lofotens største aktive fiskevær.

Våre erfarne yrkesfiskere tar dere gjerne med ut på en 2-3 timers fisketur. De kjenner havet som sin egen baklomme og vet akkurat hvor fisken biter. I tillegg vil du kunne nyte synet av vårt vakre øyrike fra sjøsiden, bratte fjellsider som stuper i havet og et rikt dyreliv. Det er på disse turene du får tatt pulsen på det ekte Lofoten, det som ligger til grunn for  livet her. 

Og fangsten? Vi lærer deg å sløye og filetere om bord/ i etterkant i vårt fine sløyeskur, og selvsagt får du også ta fisken med deg på rorbua etter fisketuren. Det er noe helt eget å spise sin egen fangst. Bor dere hos oss på Hemmingodden Lodge, så har vi masse fryseplass i påvente av hjemreisen også. 

Er det én aktivitet du skal prioritere mens du er her, så er det denne! 😉 

 

2. Lei en båt og prøv fiskelykken på egen hånd

Lofothavet i sommersol, hele døgnet, er det lite som kan måle seg med! Dersom dere er litt båtvante og ønsker fleksibilitet, så kan dere leie båt i en eller flere dager. På denne måten kan dere på egen hånd utforske vår vakre skjærgård, med eller uten fiskesnøre. 

Vi leier ut familievennlige og trygge båter, og ellers det du trenger for å teste fiskelykken. 

Om dere ikke er båtvante, så har vi mulighet til å stille med guide!

Er dere riktig heldige får dere sett både spekkhogger og ørn på turen! Dette blir ofte til magiske dager som stor og liten kan drømme seg tilbake til, når ferien er omme.

Les mer om båtene våre her. 

 

3. Fjelltur og tur i marka

I umiddelbar nærhet til Hemmingodden har vi flotte turområder for liten og stor. For de minste og de som ikke er så turvante/har fysiske begrensninger, så er Ballstad Turvei et fantastisk alternativ. Her går du omtrent fra saltvann til ferskvann, og kan nyte synet av både fjell og kulturlandskap. Dette er en turopplevelse som passer for absolutt alle! Det er godt tilrettelagt for funksjonshemmede, du kan gå med barnevogn, mange benker for gode pauser, artige skilt med stedsnavn og en flott gapahuk i østenden av Storvatnet. 

Vil du opp i høyden så er det en fin tur som starter fra Kræmmervika på Ballstad. Stien er noe bratt opp mot Ballstadheia, men allerede her er det fantastisk utsikt! Videre opp mot Nonstinden (459 moh) og Munkan (494 moh) er det relativt lett å gå. Underveis er det mange flotte utsiktspunkter! 

Utover dette så finnes det flere barnevennlige turer på Vestvågøy som byr på vidunderlig utsikt og flotte naturopplevelser for hele familien! Spør oss!

 

 

4. Lei kajakk eller SUP-brett.  

Skjærgården utenfor Ballstad er rett og slett magisk. Når du kommer deg så tett på havflata og “fjærsteinan” er det duket for fantastiske naturopplevelser som kan ta pusten fra selv de mest garvede globetrottere. Våre kollegaer i Lofoten Diving leier ut både kajakk, SUP-brett og instruktør. 

Om mamma eller pappa har sertifikat for kajakk, så kan dere leie båt på egen hånd – ellers kan dere dra ut med en erfaren instruktør. Når det gjelder Stand Up Paddling, så kan dere leie både brett og drakter derfra. For mer info og booking – sjekk her eller kontakt oss, så fikser vi!

 

5. Snorkling og dykking

Lofoten er et paradis for dykkere, og på Ballstad finner du Lofoten Diving som er PADI 5 Star Diving Resort. Her kan du ta del i ulike vannbaserte aktiviteter tilpasset dine ferdigheter. 

Snorkling er en flott måte å starte familiens undervannseventyr på – her kan du utforske en ny og fascinerende verden, med et minimum av utstyr og minimalt med forkunnskaper. Vakre tareskoger, alger, spektakulære maneter, kråkeboller og sjøstjerner, for ikke å glemme store fiskearter og krabber.

Snorkling er en trygg, enkel og hyggelig aktivitet for familier med barn i alder 8 år og oppover. Hvis noen i familien har sertifikat for det og ønsker å dykke, ikke noe problem. Snorklingturene gjennomføres sammen med dykketurer, slik at en familie med ulike ønsker fortsatt kan nyte dagen sammen. 

Hvis dere aldri har dykket før – så har dere nå sjansen til å utforske Lofotens undervannsliv med din egen personlige instruktør. Det første dykket er maksimalt 6 meter og du guides av en høyt kvalifisert instruktør som følger med deg. Slapp av og nyt! For mer info og booking, sjekk her

 

6. Det enkle er ofte det beste

Ferietid er ofte synonymt med forventninger om at vi må gjøre så mye. Vi syns et besøk i Lofoten skal gi ro og tilstedeværelse og inviterer deg til å tenke på de helt små og enkle tingene, som likevel setter stjerner i øynene på barna!  

-Sett deg ned i langbua vår med god drikke og brettspill i timesvis, mens dere følger med på båttrafikk og fuglelivet i havna. 

-Fisk etter krabber og småmort fra kaikanten. Vi har utstyr 🙂 

-La våre erfarne fiskere lære ungene om rensing av fisk og filetering. 

-Tenn bål i fjæra nedenfor rorbua

-Gå lange turer og oppdagelsesferder i nærmiljøet

-Finn flate steiner og kast flyndre i speilblank vannflate

-Finn tangsprett og bobbelurer i fjæra

-Klatre på steiner og samle skjell

-Dingle med beina utenfor kaikanten mens dere tygger på nybanka tørrfisk

 

Ungene husker oftest tiden sammen og følelsen det gav. Så se etter aktiviteter som gir mulighet for deltagelse, ro, samvær og mestring. Og så er det en gang sånn at de beste ting i livet ofte er gratis <3. 

Bestill din rorbu/og eller fiskebåt her