Ballstad

Ballstad har vært et aktivt fiskevær i rundt tusen år, og er i høyeste grad fremdeles et levende og autentisk fiskevær. Ballstad ligger lunt plassert på sydspissen av Vestvågøy, ytterst ut mot Vestfjorden, skjermet mot storhavet av flere store og små øyer.

Ballstad har en stor fiskeflåte, flere fiskemottak, mekanisk verksted og båtslipp. Her finner du også trandamperi, fiskefiletfabrikk, skipshandel, dagligvarebutikk, kafé, restaurant og galleri.

I tillegg er det mange rorbuer til leie for turister om sommeren, og aktiviteter som for eksempel Ballstad-dagan som arrangeres i begynnelsen av juli.

Havna i Ballstad er romslig, og fordelt på tre områder: Hattvika, hovedhavna mellom Ballstadøya og Ballstadlandet, og Kræmmervika.

Ballstad er et ypperlig alternativ for både sjøfiske, fiske i ferskvann, fjellturer og tindebestigning, og som base for å oppleve alt det Lofoten har å by på.

Ballstadheia er enkel å bestige med Nonstind (459 moh) som høyeste punkt. Herfra kan du nyte en spektakulær utsikt over det aller meste av Lofoten, og på fine dager kan du nyte utsikten til både Steigen og Landegode. Er det en noe mer krevende topptur du er ute etter, kan også Ballstads høyeste topp, Skottind (671 moh), bestiges. Denne kan også bestiges til fots, men er noe mer utfordrende enn Nonstind.

Er det en fottur i fantastisk natur som frister mest, anbefales turen inn i Kyllingdalen. Her er det også flotte muligheter for fiske i ferskvann. I vinterhalvåret er det svært vanlig å se nordlyset flamme over himmelen, noe som garanterer å sette en ekstra spiss på turen.

Ballstad ligger midt i Lofoten, og er perfekt utgangspunkt om en ønsker å oppdage hele Lofoten. Ypperlig med dagstur vestover mot Reine og Å en dag, og østover mot Henningsvær og Svolvær en dag.

VELKOMMEN TIL OSS!