Hemmingodden

Stedet for den ultimate Lofotopplevelsen!

Hemmingodden – idyllisk på Ballstadøya i Vestvågøy

Rorbuene våre er bebodd av turister fra alle verdenshjørner hele året – sommer som vinter.

Om sommeren har vi midnattssol og magiske lyse netter. Om vinteren er det Lofotfisket, det spektakulære dagslyset og nordlyset som lokker aller mest

Anlegget vårt har vært arbeidssted både for fiskere, egnere og kokker fra lang tid tilbake. Fortsatt drives det aktivt fiske herfra. 

Våre rorbuer ligger ved bryggekanten, og har fantastisk fin utsikt mot hav og fjell. Området rundt anlegget er rolig, og ønsker du stillhet og avkobling blandet med flotte naturopplevelser, er du virkelig på rett sted!

Du kan velge å leie båt og dra ut på havet for selv å fange stortorsken. Da vil vi gi deg tips og kart over gode fiskeplasser – enten du bare vil dra rett utenfor moloen eller lengre ut i storhavet.

Når du er vel tilbake på land – forhåpentligvis med kassen full av fisk, vil du få stå under tak når du skal sløye og prekevere fisken. På Hemmingodden har vi innendørs fasiliteter med sløyebenker og innlagt vann.

Vi leier også ut både flytevester, flytedresser og fiskestenger. I tillegg vil du få med deg nødvendig utstyr som angler, fiskekasse, kniv og klepp/ hytt.

Frister det heller å være med en lokal fisker på havet? På forespørsel vil det være fullt mulig. Da vil du nok også få et knippe gode fiskehistorier på ekte nord-norsk vis med på kjøpet!

Om Ballstad:

Ballstad ligger midt i Lofoten og har vært et aktivt fiskevær i rundt tusen år, og er i høyeste grad fremdeles et levende og autentisk fiskevær.

Ballstad ligger lunt plassert på sydspissen av Vestvågøy, ytterst ut mot Vestfjorden. Fiskeværet er skjermet mot storhavet av flere store og små øyer.

Stedet har en stor fiskeflåte, flere fiskemottak, mekanisk verksted og båtslipp. På Ballstad finner du også trandamperi, fiskefiletfabrikk, skipshandel, dagligvarebutikk, kaféer, restauranter og galleri.

I tillegg har Ballstad mange rorbuer til leie for turister om sommeren. Her finnes mange ulike aktiviteter,  som «Ballstad-dagan» som arrangeres hvert år i begynnelsen av juli.

Havna i Ballstad er romslig, og fordelt på tre områder: Hattvika, hovedhavna mellom Ballstadøya og Ballstadlandet, og Kræmmervika.

Ballstad ligger midt i Lofoten, og er perfekt utgangspunkt om en ønsker å utforske hele Lofoten mens en er her. Det vil passe ypperlig med dagsturer vestover mot Reine og Å en dag, og østover mot Henningsvær og Svolvær en dag.

 VELKOMMEN!

 

 

Bestill rorbu og fiskebåt her: