Morsomme aktiviteter på Ballstad

Ballstad er det største og et av de eldste fiskeværene i Lofoten og har eksistert i nesten 1000 år. 

Den dag i dag er Ballstad fremdeles et aktivt fiskevær med mottak, trandamperi og båtslip. Med sine tre havner er Ballstad også et ideelt sted både for yrkesfiskere og hobbyfiskere.

I tillegg til å fiske og gå flotte fjellturer,  kan Ballstad by på mange morsomme aktiviteter.

Her er 6 av dem:

1. Lofoten Food Studio – Home Dining

Home Dining er populært over hele verden. Har du ikke hørt om det før, er det rett og slett å innta et bedre måltid hjemme hos kokken.

På Ballstad finner du en lokal gourmetkokk som som inviterer deg hjem. Her sitter du ved «kokkens bord» mens han tilbereder og serverer menyer inspirert av de fire årstidene.

Bestill plass på denne ett-bords restauranten, og bli med på Roy Magne Berglunds kreative utforsking av sesongens fantastiske råvarer. Nevnte vi at han også har vært på kokkelandslaget?  Dette blir garantert en opplevelse!

Han tar imot maksimalt 14 gjester til henholdsvis lunsj- og kveldsmeny. Med andre ord – her får du home dining på sitt beste!

PS! Han arrangerer også matkurs!

Les mer her:

2. Dykking

Dykking i Lofoten er en fantastisk opplevelse! Her vil du få se den arktiske faunaen og floraen uberørt på nært hold.                            

På Ballstad finner du Lofoten Diving Center som er PADI-sertifisert.

Dykkeprogrammene er individuelt tilpasset gjestenes ferdighetsnivå og dykkerkvalifikasjoner, og du kan velge mellom bl.annet Scuba-diving, snorkling, eller hvorfor ikke ta ett dykkerkurs?  

Les mer her:

3. Gårdsbesøk

Fagerlia Gård og Opplevelser finner du også på Ballstad. Gården ligger vakkert til, omkranset av fjell og fiskevann. De har smådyr på gården, deriblant sau, kje og katt.

Det finnes en vedfyrt steinovn på gården som blant annet blir brukt til brødsteking gjennom sommeren. Er du heldig er det mulig å få kjøpt ferske bakevarer. Eller du kan utnytte ettervarmen i ovnen til å lage din egen middag, for eksempel i leirgryte.

Her er også tilrettelagt for opphold utendørs. Fine sittegrupper for ettermiddagskaffen, eller litt mer røffe uteplasser med bålpanne.

Les mer her: 

4. Lofoten RIB

Lofoten Rib-Safari arrangerer flotte turer med RIB fra Ballstad.

Velg mellom havørn safari, hvor turen starter fra Ballstad og går opp den sterke Nappstrømmen for å speide i fjellet etter den majestetiske havørna. På denne turen tar dere med fisk for å mate ørna, slik at du kan få et nærbilde av denne flotte fuglen. 

Eller hvorfor ikke ta en rafting-tur som går i omtrent 60 knop rundt øya? Fokus på denne turen er fart, og kapteinen vil nok lete etter de beste bølgene for å få ekstra kiling i magen!

Er dere her for første gang, kan dere f.eks ta en 2 timers langtur til den magiske Kirkefjorden i Reine. På veien besøker dere gamle fiskevær, vakre fjorder og kjører langs de magiske fjellene og speider etter ørn, sel. Er dere heldige dukker det kanskje opp noen hvaler. Denne turen er barnevennlig.

Les mer her:

5. Gode matopplevelser

Ballstad har flere gode spisesteder som Himmel og Havn, 8373 Cafe og Kræmmervika Havn.

Alle steder serverer både middag, dessert og kaker. Nydelig mat i autentiske lokaler med verdens fineste utsikt.

Les mer her:

6. Ballstad sykkelutleie

Lei en sykkel og fart rundt på vakre Ballstad. Benytt sjansen til å ta bilde av verdens største veggmaleri av Scott Thoe på Slipen!

Les mer her:

Velkommen til Ballstad, midt i hjertet av Lofoten!